Greenway

Ja, de wagens die geleverd worden door Greenway Service zijn gehomologeerd in de gehele EU en zijn voorzien van de juiste kentekens. Het kan echter moeilijk zijn u de beste oplaadmogelijkheid en klantenservice te verlenen als u buiten uw normale gebied komt.

Ons doel is om Greenway service te voorzien van de beste op de markt beschikbare commerciële elektrische voertuigen.
Op dit moment voorzien we Greenway Service met eVAN k2: een ontwerp op maat van een 3,5 ton lichte elektrisch bedrijfsvoertuig op basis van de Citroen Jumper.
In het begin van 2016 zal de dienst ook beschikbaar worden met de Nissan eNV200, een 2,2-tons licht commercieel elektrisch voertuig. De Nissan eNV200 zal beschikbaar zijn in de standaard OEM-versie en een aangepaste MAXI-versie zal exclusief beschikbaar zijn voor Greenway-klanten.
In enkele regio’s bieden we ook Greenway Service met elektrische personenauto’s.

Greenway levert elektrische auto’s als een dienst. Als uw mobiliteitsbehoeften of uw huidige situatie de aankoop van een elektrisch wagenpark op eigen kosten vereist, dan zijn dergelijke regelingen mogelijk.

In het centrum van onze inspanningen bij Greenway is de wens om een​positieve impact op de steden en de omgeving waarin we leven te hebben. Omschakelen van dieselaangedreven bedrijfsvoertuigen naar elektrische levert een veelvoud op van positieve effecten vergeleken bij de omschakeling van personenauto’s van diesel of benzine naar elektrisch. Dit komt door de grotere benutting van bedrijfsvoertuigen en hun grotere brandstofverbruik. De impactfactor kan oplopen tot 10.

Nee. Greenway Service zou kunnen worden opgevat als de verhuur van auto’s met vele extra diensten. Als uw mobiliteitsbehoeften of uw huidige situatie de aankoop van een elektrisch wagenpark op eigen kosten vereist, dan zijn dergelijke regelingen mogelijk.

We hebben geen standaardpreferentie, voordat we uw bedrijfsactiviteiten gezien en begrepen hebben. Het besluit om batterijen te verwisselen, snel op te laden of om de voertuigen te voorzien van batterijen met een hogere capaciteit moet gepreciseerd worden om te kunnen voldoen aan uw specifieke mobiliteitsbehoeften.

Batterijwisseling is een semi-automatische, 7 minuten durende vervangingsoptie die beschikbaar is voor de elektrische wagen eVAN k2. De optie is ontworpen voor professionele bedrijfsactiviteiten met een grote kilometerstand, waarbij dagelijks > 300km moet worden afgelegd.

Na geparkeerd te hebben bij het station identificeert de bestuurder zich met een chipkaart en volgt de instructies. De batterij wordt gewisseld met een semi-automatische elektrische vorkheftruck op vrijwel dezelfde wijze, als waarop professionele chauffeurs vrachtpallets laden/lossen van middelzware en zware trucks. Een korte initiële training is vereist.

Normaliter 7 minuten. Ervaren chauffeurs kunnen het zelfs in 5 minuten.

Afhankelijk van de batterijcapaciteit in kWh, lineair. De Nissan eNV200 is uitgerust met een 24kWh batterypack en kan binnen 30 minuten snel opgeladen worden. De eVAN k2 is verkrijgbaar met 40, 60 en 80 kWh batterijopties, met oplaadtijden die navenant toenemen. Alle elektrische voertuigen kunnen om veiligheidsredenen snel tot 80% opgeladen worden, waarbij het laadtempo voor de resterende capaciteit significant afneemt.

Batterijen zijn niet geschikt voor gebruik in de auto, nadat ze 80% van hun oorspronkelijke capaciteit in kWh hebben bereikt. Dat duurt naar verwachting ongeveer 8 -10 jaar. Wij streven ernaar om op dat tijdstip de batterijen voor stationair gebruik geschikt te maken, zodat ze kunnen worden gecombineerd met zonnepanelen of als back-up systemen geïnstalleerd kunnen worden op plaatsen waar ononderbroken stroomvoorziening nodig is (ziekenhuizen etc.).

Vandaag de dag worden ontmantelde batterijen meestal weggegooid als gevaarlijk afval, wat betreurenswaardig is. Batterijen zijn recycleerbaar en bevatten alkalimetalen en kostbare elementen die kunnen worden gebruikt om nieuwe batterijen of elektronica te produceren. Wij geloven dat de recycling van batterijen economisch superieur is aan de delving van “nieuwe” materialen, omdat de hoeveelheid beschikbare ontmantelde batterijen zal toenemen.

De operator of een elektrische mobiliteitsoperator is een entiteit die zorg draagt voor de verschillende aspecten van elektrische mobiliteit. Mobiele telecom providers zijn een goed voorbeeld van operators binnen een andere industrie. Ze bieden volledige communicatie (~in de vorm van maandelijkse plannen) in plaats van de verkoop van mobiele telefoons + de verhuur van zendmasten en datacenters + per uur gefactureerde deskundige diensten en klantenondersteuning. Elektrische mobiliteit, net zoals mobiele telecommunicatie, is handiger als een operator alle aspecten verzorgt.

Greenway Service is een complete mobiliteitsoplossing (~in de vorm van maandelijkse plannen) die de lease van voertuigen, toegang tot de infrastructuur, elektrische energie, complete service en onderhoud en een webgebaseerd wagenparkmanagementssysteem omvat, evenals volledige gebruikersondersteuning. Greenway Service kan worden gefactureerd per kilometer of op basis van maandelijkse plannen.

Ten eerste is er geen hoge initiële aankoopprijs. Die wordt vervangen door maandelijkse plannen, gefactureerd op een betaal-per-kilometer-basis. De prijs voor de Greenway Service is vergelijkbaar en in veel gevallen volledig concurrerend met TCO (Total Costs of Ownership) van een gelijkwaardig conventioneel verbrandingsvoertuig.

Ten tweede helpen we u om het rijbereik te managen. De dienst biedt toegang tot of de creatie van nieuwe infrastructuur voor opladen (of batterijwisseling) in combinatie met de best beschikbare EV-modellen.

En tot slot is het is handig en slim om een expert de technologische risico’s te laten beheren. Greenway Service wordt geleverd met een garantie van de mobiliteit en een duidelijke, voorspelbare prijs.

Verhuur van elektrische voertuigen. Wij bieden de beste beschikbare OEM elektrische voertuigen en op maat ontworpen elektrische voertuigen die exclusief door Greenway geleverd worden.
Een complete oplaadservice (alt. batterijwisseling).
Volledige bedrijfskosten, met inbegrip van elektrische energie, service en onderhoud.
Een webgebaseerd wagenparkmanagementssysteem, zodat u direct informatie hebt over de positie van elk voertuig, het batterijniveau, het resterende rijbereik etc.
24/7 gebruikersondersteuning voor de best mogelijke klantervaring.

Maandelijkse aflossing plus kapitaalkosten (alternatief totale leasekosten)
Brandstofkosten over één maand (of gelijkwaardig aan de kilometerstand binnen een GreenWay-plan)
Complete servicekosten (reparaties aan motor en auto, onderdelen, regelmatige olieverversing, seizoensgebonden bandenverwisseling, enz.) tijdens de levensduur van het voertuig, gedeeld door het aantal maanden van de levenscyclus van het voertuig
Kosten van autoverzekering, berekend per maand
Wegenbelasting, snelwegtol, of autoregistratiebelasting, berekend per maand
Toegang tot lage-emissiezones, speciale emissiebelastingen (indien van toepassing in uw omgeving)
Administratieve en algemene kosten in verband met het voertuiggebruik

Spoedig zullen we stappen nemen die nodig zijn om Greenway Service te voorzien van elektriciteit die uitsluitend afkomstig is van duurzame energiebronnen.

Slowakije is het jongste lid van de eurozone, lid van de Europese Unie en werd vóór de economische crisis wel gekarakteriseerd als een economische tijger. Het land in Midden-Europa produceert wereldwijd de meeste motorvoertuigen per hoofd van de bevolking. De regio heeft een hoge concentratie aan automobiel- en elektrotechnische industrie en een pool van hooggekwalificeerde arbeidskrachten.

Elektrische voertuigen die geleverd worden in het kader van Greenway Service zijn ofwel OEM kwaliteitswagens of op maat ontworpen voertuigen op basis van het OEM-platform met de juiste homologatie volgens de normen van de Europese Unie. Elektrische voertuigen maken statistisch gezien bij een ongeval veel minder kans om in brand te vliegen dan voertuigen met een verbrandingsmotor. Tot slot maakt de unieke eVAN k2 gebruik van batterijen die ontworpen zijn voor LiFePo4 batterijcellen. Dit ontwerp is conservatief geoptimaliseerd voor veiligheid en lange levensduur en niet gericht op de verkrijging van een grensverleggende energiedichtheid.

100% elektrische auto’s genereren geen uitstoot. Maar de elektriciteit die wordt gebruikt om de voertuigen aan te drijven, kan afkomstig zijn van allerlei energiebronnen, variërend van duurzame bronnen tot steenkool.

Het is onze visie om de Europese steden volledig te bedienen met emissievrije elektrische voertuigen die uitsluitend met energie, afkomstig van duurzame energiebronnen, worden aangedreven. In de realiteit van vandaag is het volume van de indirecte emissies van de productie van elektriciteit afhankelijk van de individuele landen. In dit verband wordt de term “energiemix” vaak gebruikt.

Met betrekking tot de wereldwijde klimaatverandering leveren elektrische voertuigen een netto vermindering van de totale CO2-uitstoot. In Slowakije is de EVAN k2 bestelauto bijvoorbeeld indirect verantwoordelijk voor 55 g CO2 per km die veroorzaakt wordt door de opwekking van elektriciteit, terwijl een even grote dieselaangedreven bestelauto ongeveer 200 gram per km uitstoot plus de indirecte CO2-emissie die gerelateerd is aan winning, transport en raffinage van olie. Een netto positief effect zou worden bereikt als dit de algemene regel over de hele wereld met slechts enkele uitzonderingen zou zijn. Nu wordt het vergrote deel van de elektriciteit opgewekt uit kolen (China en sommige staten in de VS).

Met betrekking tot de negatieve gevolgen voor de menselijke gezondheid betekent de omschakeling naar elektrische auto’s zonder uitzonderingen een positieve impact. Dit is voornamelijk te wijten aan de blootstelling aan NOx en vaste deeltjes. Deze stoffen concentreren zich langs de belangrijkste verkeersaders en in binnensteden waar mensen het grootste deel van hun tijd doorbrengen, waardoor potentieel gevaarlijke omgevingen ontstaan.

Net als bij elk diesel- of benzinevoertuig kan een EV verschillende hoeveelheden energie per afstand verbruiken, afhankelijk van de rijstijl, belasting van het voertuig, het gebruik van verwarming en airconditioning.

Een elektrisch voertuig is energie-efficiënter dan een wagen met verbrandingsmotor, d.w.z. legt meer afstand per kilojoule af. Als gevolg daarvan heeft een verandering in de externe omstandigheden, zoals het rijden met hoge snelheid op de snelweg of het inschakelen van de airconditioning, een grotere perceptuele invloed op het energieverbruik per 100 km.

Om deze reden definiëren we het rijbereik liever als het gemiddelde rijbereik onder typische zomer- en winteromstandigheden dan als het maximale rijbereik onder ideale omstandigheden.

De voordelen van elektrische voertuigen zijn: geen emissies, een hoge energie-efficiëntie, een laag geluidsniveau, uitstekende versnelling als gevolg van de afwezigheid van complexe transmissies. De brandstofkosten (elektrische energie versus diesel of benzine) zijn 3 of meer keer zo laag in vergelijking met een gelijkwaardig benzine- of dieselvoertuig. De elektrische aandrijving bestaat uit veel minder onderdelen en resulteert in minder onderhoud (de elektrische motor zelf is vrijwel onderhoudsvrij).

Een hoge initiële aanschafprijs en lagere flexibiliteit vanwege de beperkte actieradius. In tegenstelling tot de publieke opinie verlangt het professionele vervoer beheer maximalisatie van de batterijgrootte. Een batterij met een grotere capaciteit betekent noodzakelijkerwijs verlies van laadvermogen en hogere afschrijvingen op de auto, wat resulteert in een hogere TCO. In het verleden waren ook het ontbreken van een laadinfrastructuur, hogere uitvalpercentages en lange levertijden van onderdelen problematisch.